Legături pe Internet: Situații de urgență
Platforma națională fiipregatit.ro de pregătire pentru situații de urgență
fiipregatit.ro reprezintă platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, prim ajutor, inundație, furtuna, tornadă, cutremur, incendiu, antiterorism, caniculă, alunecare teren, avalanșă, ger / viscol, furt din locuințe, electricitate, accident nuclear, furt din mașini, furt din buzunare, violență copii, violență domestică, manifestări sportive.
Data adăugării: 08 iulie 2019, 08:20 Vizite: 54
Sistemul RO-ALERT permite avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență
Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile, conform prevederilor legale; permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast.
Data adăugării: 08 iulie 2019, 08:27 Vizite: 37
112 serviciul de urgență
112 este numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit la nivelul întregii țări, ce poate fi apelat din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă. Cetățenii aflați în situații de urgență pot suna la 112, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a solicita asistența serviciilor specializate de intervenție (ambulanță, SMURD, poliție, pompieri, jandarmi).
Data adăugării: 08 iulie 2019, 08:45 Vizite: 66
Serviciul SMS 113
Serviciul SMS 113 este soluția implementată pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de auz și/sau vorbire care vor să apeleze serviciul de urgență 112.
Prin integrarea în arhitectura existentă a SNUAU, Serviciul SMS 113 permite comunicarea prin mesaje scurte de tip SMS cu persoanele înregistrate în baza de date a SNUAU, păstrând caracteristicile funcționale de bază ale serviciului 112 de voce: gratuitate și accesibilitate.
ATENȚIE! Apelarea sistemului de urgență prin SMS la numărul 113 se poate realiza doar în rețelele de comunicații mobile Orange, RCS-RDS, Telekom, Vodafone.
Data adăugării: 08 iulie 2019, 10:56 Vizite: 41
Serviciul SOLVIT
Serviciul SOLVIT reprezintă un mecanism creat și coordonat de Comisia Europeană în domeniul Pieței interne, care se ocupă de problemele transfrontaliere între o întreprindere sau un cetățean, pe de o parte, și o autoritate publică, pe de alta, în cazul în care legislația UE a fost aplicată în mod necorespunzător.
Data adăugării: 07 octombrie 2019, 13:18 Vizite: 27