26 mai 2020

EDUCAȚIE SANITARĂ ȘI PREVENȚIE
PaciențiPentru stilul sănătos de viață în vederea educației sanitare și prevenția îmbolnăvirilor se recomandă următoarele:

Odihnă 7-9 ore pe zi; cine doarme mai puțin sau mai mult își scurtează viața. Odihna prin somn, cel mai sănătos somn este noaptea între ora 22:00 - 23:00 până la 6:00 - 07:00 dimineața. Odihna poate să fie și activă. Odihna activă sau să faci ceva ce te destinde, ce te relaxează, să faci ce îți place în viața: dans, înot, munca plăcută intensă, mișcare, exercițiu fizic sau sport intens, cititul unei cărți, ascultarea muzicii, plimbarea cu prietenii prin parc (prin natură) etc.

Alimentația sănătoasă. Mai puțină mâncare animală, proteină, grăsime animală (lapte, brânza, carne, oua si derivate din acestea) și mai multă mâncare vegetală cum recomandă din ce în ce mai mulți doctori nutriționiști...
staniuganicolae la 10 ianuarie 2019, 13:00:00 · Citeşte mai mult · 345 Vizualizări · Imprimă
ISTORIA SPITALULUI DIN NĂSĂUD
InformatiiIstoria spitalului năsăudean începe în anul 1950 când se înființează ca spital de adulți, în sistem pavilionar, fiind primul spital de pe Valea Someșului Superior care avea secțiile de bază: interne, chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie.

Între anii 1952-1973 acesta devine „Spital Unificat‟ care cuprindea șase secții: interne, chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, infecțioase și TBC.

În perioada anilor 1973-2003 primește denumirea de „Spital Orășenesc‟ și cuprindea patru secții de bază: interne, chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie.

Din anul 1985 se trece de la sistemul pavilionar la sistemul monobloc cu toate secțiile, laboratoarele și ambulatoriul în aceeași clădire nou construită, având patru etaje, în fiecare etaj fiind situată câte o secție a spitalului și trei etaje pentru cabinetele din ambulatoriul clinic de specialitate integrat.
...
georgeadrian la 24 iulie 2018, 11:25:00
Citeşte mai mult · 2705 Vizualizări · Imprimă
INFORMATII PRIVIND INTERNAREA
PaciențiServiciile medicale spitalicești se acordă asiguraților pe baza următoarelor acte:
1. Bilet de internare/trimitere de la medicul specialist /medicul de familie (în caz de urgență nu este necesar bilet de internare/trimitere).
2. Actul de identitate în perioada de valabilitate (CI/BI/Pașaport/certificat de naștere pentru copii cu vârsta mai mică de 14 ani).
3. Document care să ateste calitatea de asigurat
...
staniuganicolae la 23 iulie 2018, 13:00:00
Citeşte mai mult · 1386 Vizualizări · Imprimă