28 iunie 2022

SITUAȚIE DE URGENȚĂ: CORONAVIRUS (COVID-19)
ActivitateMATERIALE ȘI INFORMAȚII
Infecția cu noul coronavirus
Afișe informative
Infecția cu COVID-19
Noutăți legislative
Întrebări frecvente despre COVID-19
Educație sanitară și prevenție în contextul pandemiei SARS-Cov 2


COMITET CORONAVIRUS
Prin Ordinul MS nr. 555/03.04.2020 Spitalul Orășenesc "Dr. George Trifon" din Năsăud a fost inclus în lista de spitale suport COVID-19.

Conform Dispoziției nr. 531/14.03.2020 a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI la Spitalul Orășenesc "Dr. George Trifon" din Năsăud s-a instalat un cort de triaj epidemiologic.

Triajul rapid cu accent pe ancheta epidemiologică pentru pacienții care prezintă febră și/sau simptome respiratorii cu scopul depistării rapide a cazurilor de risc pentru infecții virale respiratorii tip gripă/COVID-19 se realizează în cortul de triaj epidemiologic iar pacienții suspecți sunt direcționați spre module, spitalul aflându-se în carantină.

Pacienții care se află în autoizolarea sau vin din zone de risc sunt rugați să se prezinte direct la cortul de triaj și să declare acest lucru pentru a preveni contaminarea altor pacienți din Camera de Gardă (Urgențe) sau a personalului medical.

În cort se efectuează triajul rapid cu accent pe ancheta epidemiologică pentru pacienții care prezintă febră și/sau simptome respiratorii cu scopul depistării rapide a cazurilor de risc pentru infecții virale respiratorii tip gripă/COVID-19, și pentru a reduce la minimum riscul transmiterii de infecții gripale/COVID-19 la pacienții cu alte patologii.