Întrebări frecvente: Întrebări frecvente generale adresate medicului
Întrebări frecvente >Întrebări frecvente generale adresate medicului
Cărui medic trebuie să mă adresez pentru a beneficia de asistență medicală gratuită?Ce trebuie să fac pentru a obține rețete compensate sau gratuite?
Cărui medic trebuie să mă adresez pentru a beneficia de asistență medicală gratuită?
Cu excepția urgentelor, asigurații trebuie să se prezinte medicului căruia i se adresează actele ce constituie dovada achitării sau scutirii de la plata contribuției la asigurările de sănătate. Medicul de familie este prima persoană pe care trebuie să o consultați pentru a beneficia de asistență medicală. În funcție de situație, medicul de familie va poate acorda o trimitere către medicul specialist sau, direct, pentru internarea în spital. Medicul specialist vă va face unele consultații sau analize mai amănunțite iar dacă este cazul, el vă poate acorda trimiterea către internarea în spital.
Top
Ce trebuie să fac pentru a obține rețete compensate sau gratuite?
Asigurații beneficiază de medicamente cu sau fără contribuție personală, pe baza de prescripție medicală eliberată de medicii care sunt în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Lista cu medicamente de care beneficiază asigurații cu sau fără contribuție personală se aprobă prin hotărâre a Guvernului. În listă se pot include numai medicamente prevăzute în Nomenclatorul de produse medicamentoase de uz uman.
Top